Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Open Atelierdagen Art BrummenOpen Atelierdagen Art Brummen

Op 28 en 29 juli zetten de kunstenaars van Art Brummen de deuren van hun atelier van 13.00-17.00 uur weer wijd open.
De stichting ART-Brummen is een samenwerkingsverband van verschillende kunstenaars en vormgevers.
ART organiseert een open atelierroute in de gemeente Brummen en directe omgeving. Liggend aan de IJsselvallei en de Veluwezoom is het gebied waarin de route zich bevindt van grote landschappelijke waarde.
Vaak hebben ze ook interessante gastexposanten, wat de (fiets)route extra aantrekkelijk maakt. Op elke locatie ligt een routekaartje voor u klaar en kunt u er tevens een mooi kunstwerk winnen.

Deze prachtige route voert u van Loenen (Mieke Diekmann) (Yvon Drosten uit Eerbeek is op vakantie) via Hall ( Annelies van der Drift) naar Brummen (Piet van Middelaar, Annie Elissen, Joop van Ulden en Analies Martin).
Mieke Diekmann schildert intuïtief in warme kleuren, haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren. Haar gastexposanten in de galerie en beeldentuin ’t Arthuus aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen zijn: Anita Duijf met expressionistische schilderijen, Keramische Wachters van Marijke in den Bosch, bronzen dierfiguren van Laurens Spier, bijzondere sieraden en nog veel meer.
Annelies van der Drift werkt in haar boerderij-atelier aan de Vosstraat 25 in Hall. In deze inspirerende omgeving gaat het creëren van kunst hand in hand met haar ervaringen in het leven. Annelies werkt in klei, steen, hout en glas.
Bij Piet van Middelaar aan de Burg. De Wijslaan 22 zijn weer een aantal nieuwe stenen beelden en schilderijen te bewonderen. Zijn atelier en beeldentuin staan garant voor divers en kleurrijk werk.
Al zo’n 15 jaar is acrylverf het favoriete medium van Annie Elissen. Koeien en kippen, daar kent men haar van; haar huidige werk is veel afwisselender geworden. Zij blijft haar bezoekers verrassen. Daarnaast beschildert zij porselein, glas, lampen enz.. In overleg werkt ze in opdracht, geeft cursussen, workshops enz..
Gastexposant van Annie is Robbert Buys. Zijn dynamische kunstwerken ontstaan in stilte; hij experimenteert met diverse technieken en materialen. Robberts werk is kleurrijk, uniek en speels. U vindt hen aan de Zegerijstraat 7a . De vogelhuisjes van keramiek zijn een terugkerend thema van Joop van Ulden aan de Kerkstraat 6. Met veel fantasie creëert hij steeds weer nieuwe vormen. Tijdens dit weekend zijn z’n laatste waterornamenten tegen gereduceerde prijzen te koop.
De inspiratie van Analies Martin Keramiek aan de Zicht 30 is gebaseerd op een spontane inval, een herinnering of alledaags moment. Ze laat zich graag verrassen en houdt zo ruimte voor het onverwachte. Meestal stookt Analies ‘raku’, een stooktechniek met zaagsel en hout wat verrassende craquelé en kleureffecten geeft.
Voor meer informatie: www.art-brummen.nl