Wandel- en fietsroutes


In 2003 hielden wij een uitgebreide enquête: wij wilden graag weten wat er onder de Leuvenheimse bevolking leefde en wat er verbeterd kon worden. Ook wilden wij proberen meer mensen te betrekken bij de diverse activiteiten om zo het saamhorigheidsgevoel binnen de gemeenschap te vergroten. De respons op deze enquête was groot en reacties op voorstellen van onze kant waren er volop. Ook kwamen de Leuvenheimers zelf met  diverse plannen, die helaas niet allemaal gehonoreerd konden worden. 

Maar op ons voorstel om fiets- en wandelroutes vanuit Leuvenheim te organiseren kwamen zoveel positieve reacties, dat wij meteen wisten: hier moeten wij in ieder geval mee aan de slag. Een twaalftal Leuvenheimers had ons bovendien laten weten dat zij daar ook daadwerkelijk de schouders onder wilden zetten.

En zo werd de bal al snel aan het rollen gebracht. Het voortouw werd genomen door een aantal enthousiaste fiets- en wandelliefhebbers. Zij hebben met veel plezier de routes uitgestippeld en op papier gezet, maar ook voorzien van veel achtergrondinformatie,
zodat men naast het sportieve gebeuren ook nog eens van alles te weten komt over Leuvenheim. Een tweede groep vrijwilligers heeft de routes gelopen en gefietst om te kijken of alles klopte. Uiteindelijk hebben wij besloten om de fiets- en wandeltochten te bundelen tot een handzaam boekje, dat wij graag aan onze leden cadeau willen geven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Leuvenheims Belang.
Wij doen dit echter met een woord van dank aan die Leuvenheimers, die met zoveel enthousiasme deze fiets- en wandelroutes in elkaar hebben gezet.
Ook anderen willen wij het plezier van deze fiets- en wandeltochten niet onthouden.

Van alle fiets- en wandelroutes geven wij u een overzicht. Op dit moment zijn wij de routes aan het actualiseren. Wij informeren u hier binnenkort verder over.


Wandelroutes

6 km
Een prachtige wandeling langs de Uiterwaarden van de Schans en het Bronkhorsterveer. Tijdens deze heb je het gevoel ver weg van de bewoonde wereld te zijn, vooral als het stil is op het water.
Wel is dit een wandeling voor ervaren wandelaars, stevige schoenen zijn gewenst vanwege de grote stenen langs de IJsseloever.
6 km
Een mooie wandeling rondom de Wilbaan en langs huize Den Bosch, welke onlangs geheel gerestaureerd is.
7 km
Deze route voert langs Huize den Bosch en landgoed De Engelenburg. Afhankelijk van het seizoen kunnen sommige paden minder begaanbaar zijn.
10 km
Een wandeling naar Bronkhorst, waar we onderweg de mooi gelegen landhuizen Spaensweerd en De Wijde Landen passeren. Na de oversteek met het pontje is het bezichtigen van het oudste stadje van Nederland, Bronkhorst, zeker de moeite waard.
15 km
Een mooie wandeling naar Hall en een rondje om Landgoed Het Leusveld.
18 km
Deze route “’n ronde IJssel” voert ons vanaf Leuvenheim naar Dieren alwaar we het pontje nemen naar Olburgen. Over de dijk lopen we naar Bronkhorst
waar het pontje ons weer overzet.
Stel je van te voren wel even op de hoogte van de vaartijden van het pontje.
19 km
Deze zeer afwisselende wandeling voert je langs een natuurgebied dat rond de Soerensche Beek is gemaakt, langs het Torentje van Jut en de Carolinaberg.

Alle wandelingen starten en eindigen in Leuvenheim.


Fietsroutes

Route 1.17,5 kmlangs o.a Dieren, Laag-Soeren, Eerbeek, het Apeldoorns kanaal en Broek
Route 2.22,5 kmlangs route 1 en Oeken en Rhienderen
Route 3.32,5 kmlangs route 1 / 2 en Cortenoever en Brummen.
Route 4.45,5 kmlangs route 1 / 2 / 3 en Bronkhorst, Rha, Olburgen, Dieren en Spankeren
Route 5.67,5 kmlangs route 1 / 2 / 3  en  Wichmond, Keijenborg, Achter Drempt en Dieren
Route 6.90,5 kmlangs route 1 / 2 / 3 / 5 en Onzalige Bossen, Loenen, en Hall
  Alle fietsroutes starten en eindigen bij De Wildbaan in Leuvenheim.