Rondleidingen


Elke zomer organiseert het Brummense Voedselbos Nieuwe Erven elke laatste zaterdag van juni t/m september rondleidingen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het voedselbos.


DATA RONDLEIDINGEN 2024

  • Zaterdag 29 juni

  • Zaterdag 27 juli

  • Zaterdag 31 augustus

  • Zaterdag 28 september (tijdens Burendag)

Starten vanaf 10.30 uur op de ontmoetingsplaats. In geval van slecht weer met veel regen gaan de rondleidingen niet door. Vanwege de toenemende belangstelling hebben we graag van tevoren een bericht via e-mailadres:   Zo kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende rondleiders hebben voor de groepsgrootte.


KOSTEN

De maandelijkse openbare rondleidingen geven we op donatiebasis. Aan het einde kun je een vrijwillige bijdrage in onze plant-pot doen. Wij kopen nieuw plantmateriaal en gereedschap van de opbrengst. Zo kun je meteen zelf bijdragen aan de verzorging van deze bijzondere plek.

(Lees verder onder de foto)ROUTE:

Via Google

Of zoek via navigatie naar Het stroomdal in Brummen. De straat is de grens tussen de huizen in de nieuwbouwwijk en het terrein van het voedselbos. Parkeren is gratis.

OV:

Vanaf station Brummen is het 20 minuten wandelen naar het voedselbos, er zijn ook OV fietsen verkrijgbaar op het station. 

Route vanaf NS station


VERDER NOG:

  • Zorg voor gepast schoeisel. Er zijn enkele struinpaden door minder begaanbaar gebied.
  • Bij warm weer is het aan te raden om je eigen waterflesje en zon-bescherming voor het hoofd mee te nemen! Een paraplu kan ook heel multi-functioneel zijn.
  • Er zijn geen toiletten in het voedselbos, wel hoog gras en dicht struikgewas. ;)
  • Er zijn tot nu toe weinig teken aangetroffen in het voedselbos, maar controleer jezelf voor de zekerheid na de rondleiding en/of kleed je gepast indien gewenst. We horen ook altijd graag even terug mocht je er één hebben opgelopen. Zo houden we de teken-druk in de gaten.LIEVER EEN RONDLEIDING OP MAAT?

Natuurlijk geven we ook rondleidingen op maat voor groepen tot 12 personen. Gemiddeld duurt zo’n rondleiding 1,5 uur en er is voldoende ruimte voor vragen.  Ook kan er extra worden ingegaan op bepaalde thema’s als dit voor jullie groep interessant is. 

Kosten voor een rondleiding op maat zijn 85 euro ex btw. Informeer even naar de mogelijkheden.


HET VOEDSELBOS

Het voedselbos is een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Door met de natuur mee te werken heeft het voedselbos al veel droge, maar ook heel natte periodes prima doorstaan. Het gebied kent bijzondere plekken die buurtbewoners samen met de gemeente hebben ontwikkeld. We vertellen er graag meer over tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg!