KAMERMUZIEK BRENGT 5 TOPTALENTEN IN BRUMMEN!

Details

Zondag 26 november 2023 van 15:30 tot 17:30 uur
Afgelopen
Kerkstraat 17, Brummen

KAMERMUZIEK BRENGT 5 TOPTALENTEN IN BRUMMEN!

 

Op zondag 26 november 15.30 uur in de Pancratiuskerk in Brummen.

We brengen het ADAM KWARTET samen met klarinettist GERBRICH MEIJER.

Zij traden in mei 2022 al samen op in Podium Witteman.

Klarinettist GERBRICH MEIJER is genomineerd als Nederlands Klassiek Talent 2023/2024 en zij krijgt derhalve een tournee langs concertzalen aangeboden. 

Daar is ze in dit seizoen dus ook mee bezig. U kunt haar op allerlei podia horen.

Eerder kreeg zij de Grachtenfestival Award 2022 en ontving ze de “Special Prize” op de Carl Nielsen International Competition. Ze voltooide studies in Los Angeles en Copenhagen. Kortom: zij staat aan het begin van een mooie carrière en is volop in ontwikkeling. En daarom is het zo leuk dat de werkgroep kamermuziek haar voor de concertenreeks in Brummen kon vastleggen. 

Het ADAM KWARTET bestaat sinds 2020 en zoekt  met een frisse blik  naar manieren om haar  eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Het ADAM Quartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het sinds 2022 de voltijds tweejarige postacademische opleiding volgt. Ook hier dus jonge zich ontwikkelende, eigentijdse musici.

Deze combinatie van 5 jonge vrouwelijke musici brengt dan ook een veelkleurig programma: het legt verbinding tussen de 18-eeuwse Mozart met het bekende Klarinet Kwintet , de jaren rond 1900 met het klarinet kwintet van van Coleridge Taylor ( bijgenaamd de Black Mahler) en de eerste helft van de twintigste eeuw van de Afro-Amerikaanse Florence Price met prachtige laat-romantische en herkenbare muziek.

We zien u graag op 26 november.

Na afloop kunt u uw indrukken met elkaar delen onder het genot van een gratis drankje. 

Kaarten a 20,00 euro via www.brummencultuur.nl.

Jeugd t/m 16 jaar heeft gratis toegang na opgave via  

Dorp
Broek, Brummen, Hall, Leuvenheim, Oeken, Eerbeek, Empe, Tonden

Over de organisator

Bruno van der Werff
Bruno heeft nog niets over zichzelf geschreven.