Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Voorjaarspaddenstoelen

  • 143 weergaven

Voorjaarspaddenstoelen? Zijn die er dan? Jazeker. Al eerder heb ik verteld dat het hele jaar door er paddenstoelen zijn. Zo ook in het voorjaar. Deze soorten zijn ook alleen maar in het voorjaar te vinden. Sneeuwklokjes, Krokussen, Hyacinthen staan al in bloei,. De natuur loopt meer dan een maand voor. De voorjaarspaddenstoelen zijn er gebruikelijk in maart en april. Vorige week werden in het westen al de Cedergrondbekerzwammen gemeld.

Afgelopen zaterdag besloot ik naar het Ereveld in Loenen te rijden om te kijken of er al Voorjaarskluifzwammen zouden zijn. Dit was nog te vroeg. Tot mijn verbazing zag ik wel de Zwart-witte bokaalkluifzwam, een echte voorjaarssoort. Deze groeien in naald- en gemengd bos onder Den op kalkrijk zand of leem. Waarschijnlijk vond ik daar ook de Viltige bokaalkluifzwam.  

Woensdag jl besloot ik naar de begraafplaats in Zutphen te gaan. Hier staat elk jaar de Cedergrondbekerzwam. Deze soort staat alleen onder Ceders. Helaas heb ik deze soorten nog niet in onze gemeente gevonden. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.