Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Plaats jouw eigen foto's, dan voorkomen we copyright-problemen !

  • 233 weergaven

Beste gebruikers van Buurtkanaal,

Buurtkanaal is een prachtig digitaal dorpsplein waarop inwoners, verenigingen en organisaties uit de gemeente Brummen hun verhalen, ideeën en nieuwtjes kunnen delen. Als vrijwillige buurtverbinders doen we ons uiterste best om dat te behouden. Helaas werden we afgelopen maand geconfronteerd met een copyright-inbreuk bij één van de foto's op onze site. Deze foto was auteursrechtelijk beschermd en daarop zijn wij aangesproken. 

Let goed op!
We willen iedereen vragen om goed op te letten bij wat je op onze site plaatst. Pluk nooit foto's van andere websites zonder dat je weet dat je hier (gratis) gebruik van mag maken. Voor ons kan het zonder toestemming plaatsen van auteursrechtelijke beschermde foto's vervelende gevolgen hebben. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je boetes moet betalen. En daar is simpelweg niet altijd geld voor!

Oneerlijk of niet?
Dat lijkt in de ogen van sommigen heel oneerlijk, want je kon toch niet weten dat het niet mocht? Maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Als een fotograaf een foto in opdracht heeft gemaakt en die wordt vervolgens zonder vergoeding door iedereen gebruikt dan is je werk niets meer waard en kun je beter een ander vak kiezen. Ga er dus in principe van uit dat je een foto die niet zelf gemaakt hebt, niet mag gebruiken. Dus hierbij een goed advies: gebruik bij voorkeur jouw eigen, lokaal gemaakte foto's. Dat is ook nog eens veel leuker!

Wat wel mag!
Kun je dan niets meer gebruiken van internet? Jawel hoor. Er zijn namelijk meerdere sites met foto's, die je wel gratis mag gebruiken. Hier kun je heel veel leuke foto's vinden van een goede kwaliteit. Leuke voorbeelden zijn Pexels en Pixabay. Zo heb je toch een leuke foto bij je bericht en voorkom je dat je een gepeperde rekening krijgt voor het gebruik van een foto die niet van jou is.

Alvast dank voor jullie medewerking!

Vriendelijke groeten van de buurtverbinders

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.