Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Verbeteren viaduct Cortenoeverseweg
25 januari 2019

Initiatief voor viaduct pitcht bij Kern met Pit!

Vorig jaar is het idee ontstaan om het viaduct aan de Cortenoeverseweg in Brummen op te knappen, bijvoorbeeld met streetart. Kunst met een knipoog naar de omgeving. Het viaduct is een belangrijke (toeristische) invalsroute voor het dorp Brummen. Bij iedereen wel bekend van de happening als de koets van de schutterskoning tijdens de kermis feestelijk en onder begeleiding van de Pretband HOB het dorp wordt ingehaald. Dat viaduct mag best vaker een visitekaartje zijn! Vanuit de Dorpsraad Brummen is het initiatief omarmd en er is een commissie opgericht. Onlangs werd het Plan van Aanpak afgerond. 

Presentatie bij Kern met Pit!
Dat was ook een mooi moment voor de commissie om mee te doen aan Kern met Pit, een wedstrijd van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) voor bewonersinitiatieven. De bedoeling? Nog in 2019 zorgen dat het viaduct een mooiere uitstraling krijgt! Naar aanleiding van onze inzending waren wij afgelopen zaterdag op bezoek in Elst om hierover een pitch te houden. We hadden met lego, papier en kleurpotloden een leuke aankleding voor ons tafeltje. Net als tal van andere initiatieven die te gast waren. Een hele happening. Het was in ieder geval erg gezellig!

Verbinden
De commissie wil met het initiatief mensen en organisaties in Brummen verbinden. Zo is er al gesproken met de jongerenwerker om de jeugd te betrekken en met de dorpsdichter voor het aanbrengen van een gedicht. Een ander idee is om op de route tussen de veerpont en het centrum nog meer met kunst te gaan doen. In het voorjaar gaan studenten van het Cibap in Zwolle de commissie helpen bij het maken van een gedragen ontwerp. Wordt dus vervolgd!