Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Herstart Vereniging Wijkraad Oeken Broek Voorstonden

  • 151 weergaven

Het zag er naar uit dat de wijkraad Oeken Broek Voorstonden een zachte dood was gestorven. In 2018 kondigde het toenmalige bestuur, onder leiding van Peter Hoogeboom, aan niet meer verder te kunnen. Bij gebrek aan belangstelling voor bestuursfuncties vond het bestuur dat het beter zou zijn de wijkraad op te heffen. Ook de deelname aan de jaarvergaderingen was tot dan toe minimaal. Doordat zich staande de vergadering een wijkbewoner meldde voor het bestuur besloot het zittende bestuur toch door te gaan.

En dan gebeuren er toch nog kleine wondertjes. Bij de discussie over een eventueel opheffen in de jaarvergadering van 22 mei 2019 vonden een aantal wijkgenoten dat de wijkraad wel degelijk een functie had in de wijk en dat opheffen niet kon. Temeer omdat opheffen een definitief einde zou betekenen om invloed uit te oefenen naar de gemeente. Daarmee zou ook een belangrijk orgaan voor het verkrijgen en doorgeven van informatie van de gemeente verloren gaan. Het is van belang dat er tenminste een orgaan is wat de ontwikkelingen in de wijk volgt en daarop kan anticiperen. Het betekent vaak ook korte lijntjes met het gemeentehuis. Er zijn dus nog steeds bewoners bereid zich in te zetten voor de wijk. Met de aanmelding van deze wijkgenoten zijn twee van drie kernen vertegenwoordigd. Voor Broek wordt nog gezocht naar een betrokken bewoner die zitting kan nemen in de wijkraad.

Eea resulteert dan in de volgende verdeling:

  • Voorzitter:                 Jan Braakman
  • Penningmeester:     Paula Schouten
  • Secretaris:                Gemmeke Caron- Verhagen
  • Lid:                             Jan Verweij       
  • Lid:                             Marga Erich
  • Lid:                             Erik de Vries

Blijft u op de hoogte van de activiteiten van de wijkraad via het Brummens nieuws.

Bron: Brummens Nieuws.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.