Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Voedselbos Nieuwe Erven
2 oktober 2018

Geslaagde open middag voedselbos

Vorige week zaterdag was het zover: de open middag van het voedselbos! In de ochtend was het heerlijk werken in het zonnetje. Natuurlijk moest ook alles worden klaargezet. Ook hebben we als vrijwilligersgroep bijgepraat over de vorderingen. En tussen de middag hadden we allemaal zelfgemaakte hapjes meegenomen, zodat we van elkaars kookkunsten konden proeven.

Onheilspellende lucht...
Om 14.00 uur gingen we starten met de eerste rondleidingen. Veel mensen kwamen een kijkje nemen. Langzaam maar zeker werd de lucht onheilspellend. De donkere buien kwamen dichterbij en het duurde niet lang tot het wel heel hard begon te regenen. Gelukkig hadden we een tentje opgezet en een keet ter beschikking. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. En zo kreeg de open middag een heel andere sfeer dan we hadden kunnen denken! Want samen onder de tent schuilen was ook heel gezellig. Ondertussen gingen er nog wat hapjes rond en schonken we thee en koffie.

We laten ons niet kisten!
Toen de ergste regen voorbij was zijn we nog met een paar bikkels het voedselbos ingelopen om uitleg te geven. Want we laten ons niet kisten. Bovendien, na de droge zomer is de droogte in de bodem nog lang niet voorbij. Het was dus vooral ook heel groeizaam weer! Al bij al is de open middag heel enthousiast ontvangen. En hebben we zelfs een paar nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen!

Kijk voor meer foto’s op onze Facebookpagina!