Vrijwilliger worden?WANNEER WERKEN WE?

In de winter doen we het wat rustiger. In principe kun je elke zaterdag aan de slag. Maar de bezetting wisselt wel eens door het weer of de waan van de dag. Op de 1e zaterdag van de maand besteden we wat meer tijd aan het SAMEN werken, en zijn er warme drankjes en lekkers. Naast de gezelligheid.

Zaterdag 10.00-12.00 uur

SAMEN werk zaterdag: elke 1e zaterdag van de maand gedurende de winter.

We zijn op dit moment met een harde kern van zo'n 25 vrijwilligers. 

Vrijwilliger zijn is vrijblijvend. Je kunt wekelijks komen, maandelijks, regelmatig of onregelmatig. We stellen altijd voor eerst een tijdje mee te draaien binnen verschillende werkgroepen zodat je weet wat we wel en wat we niet doen aan onderhoud. Er is daarna veel ruimte voor eigen invulling en initiatief.

Als je van dieren houdt kun je ook vrijwilliger worden bij de kippenwerkgroep, maar dit vraagt wel wat meer commitment omdat we dieren niet zomaar een dagje kunnen overslaan! Dus dit is echt voor serieuze kippenliefhebbers. Gelukkig maken meerdere betrokkenen het werk goed te overzien. (Lees verder onder de foto)MEEDOEN?

We kunnen dus altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, want hoe meer mensen er mee doen hoe mooier we het gebied kunnen maken! Naast werken in het groen, kunnen we ook hulp gebruiken bij communicatie, klussen, oogstverwerking, creatief werk zoals fotografie en illustraties, determineren van planten en dieren (insecten) en verzorgen van de sociale samenhang. 

Dus ook als fysiek werk wat te veel vraagt, is er de mogelijkheid om bij te dragen aan dit mooie sociale buurtproject (voor mensen binnen en buiten Brummen)!

Meld je aan via ons e-mailadres of kom gewoon langs op zaterdag, dan leggen we je meer uit. 


(lees verder onder de foto)


WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Een gevarieerd sociaal netwerk, een stuk openbare ruimte dat van jezelf voelt. Voedsel uit het voedselbos. Frisse lucht, een gratis sportschool en vitamine D. Meer gevoel voor de ritmes in de seizoenen. Een klimaatbestendige, biodiverse buurt met een voorbeeldfunctie in Nederland. Daarnaast is het een manier om meer te leren over permacultuur en voedselbossen.


(We hebben ook echte bikkels in onze groep, die staan er zelfs als het gevroren heeft. Maar dat hoeft natuurlijk niet!)