Terug naar buurtkanaal.nl
Menu
Terug

Nieuws:

Protesteren tegen groei Lelystad Airport gaat door

Chris Frencken, (Leuvenheim)
18 juni 2018

Een aantal dorpen op de Veluwe voelen zich overvallen door de overheid die in recordtempo wil beslissen over de toekomstige vliegroutes van en naar Lelystad. Vooral de vlieghoogte van 1800 meter is onbespreekbaar voor de dorpen. De dorpen vragen serieus genomen te worden in de besluitvorming over de vliegroutes.

Een kerngroep - bestaande uit vertegenwoordigers van een aantal Dorpsbelangenorganisaties – roept inwoners op om te protesteren.

Dit bericht is op deze website gedeeld op verzoek van het Leuvenheims Belang.

-----

Vervolg protest tegen groei Lelystad Airport

Erg storend! Dat vonden 2 van de 3 mensen die de belevingsvlucht voor Lelystad Airport meemaakten. Ook zijn er vraagtekens of de vlucht wel representatief was. Te langzaam gevlogen, te licht beladen. Mogelijk is de daadwerkelijke herrie dus vele malen erger dan we hebben gehoord. De regiegroep komt binnenkort met een rapport.

U kunt blijven protesteren
Ondertussen moet de politiek nog beslissen over de groei van de luchtvaart. De minister moet ook nog toestemming hebben van Europa om vliegmaatschappijen te kunnen dwingen naar Lelystad te gaan. Stichting Red de Veluwe bereidt een juridische procedure voor. En u kunt blijven protesteren.

Kom naar de manifestatie op 23 juni
Stichting Red de Veluwe nodigt u uit om op 23 juni ook naar de manifestatie in Park de Wezenlanden in Zwolle te gaan. Daar vindt vanaf 13.00 uur een protest plaats tegen de laagvliegroutes van Lelystad en de groei van de luchtvaart. Ook in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Eelde en Eindhoven wordt geprotesteerd tegen de groei van de luchtvaart.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.stichtingreddeveluwe.nl.

Reacties