Menu

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
Ik heb in mijn leven twee verslavingen opgebouwd.Een in de maand juli / augustus, de ander in de maanden september / oktober. Ik kan dus naadloos van de ene verslaving naar de andere doorschuiven. De ene is bramen plukken en de ander is tamme tukkels zoeken.Vandaag, op zondag ben ik gefietst naar Hall en Empe om daar langs de kanten van de weg af te stappen en door de struiken, met gevaar voor eigen leven, te reiken naar de grootste bramen die altijd achterin hangen. Ik had 3 bakjes mee voor de oogst. Na weken geen regen te hebben gehad was het niet raar om te zien dat er hele struiken verdroogd waren. Kleine zielige verschrompelde bramen hingen er in maar kwamen niet door de keuring van de bramenmeester. Even verderop (uiteraard kan ik de exacte locatie niet verklappen) stonden bramenstruiken waarin enorme joekels hingen. Geweldig. Thuisgekomen was ik blij te zien dat de honden zich rustig hadden gehouden. Meteen de bramen in het zoute water gelegd om de natuur die zich om de bramen heen had verzameld te verwijderen. Daarna opgezet met suiker en zie, het enige lege potje in huis is nu gevuld met bramenjam. Bramengelei (potjes waren op) moet de komende dagen gegeten worden.Volgende week weer. Lege potjes over?Jullie kunnen ze in de tuin zetten van mijn huis, want ik verwacht dan heel veel bramen te hebben geplukt. Groeten
Een gelukzalig koffiemomentje in BrummenVandaag ben ik lekker vrij en kan doen en laten wat ik wil. Wat houdt me tegen? De gure oostenwind en de buitentemperatuur van -6 graden. Nee,daar stuur je nog je hond niet doorheen heb ik gelezen, tenzij je zijn pootjes lekker insmeert met vaseline. Gelukkig hebben we internet en social media. Kijk daar komt een berichtje voorbij op Facebook. Bij Koffie&Tijd hebben ze vandaag zelfgemaakte Tiramisu!Mijn partner is altijd heel precies in het drinken van zijn espresso.Voordat hij naar zijn werk vertrekt warmen we de koffiemachine op,het kopje wordt ook opgewarmd en dan gebeurt het.De maling van de bonen luistert nauw, de druk in de machine loopt op en…….het prachtige zwarte goud stroomt in een piep klein espresso kopje. Als de druk precies goed is, weten we dat dit het ultieme ochtendbegin zal zijn.Het klinkt raar, maar een kop koffie of espresso heeft alle aandacht nodig. Eens sleepte hij me mee naar zijn favoriete koffie adres in Portugal, daar waar ook de lekkerste tiramisu op aarde wordt genuttigd.In Nederland zijn we in diverse restaurants geweest die beweerden de beste espresso te maken. Mijn man daagde ze uit en meestal verliet hij teleurgesteld de zaak, de espresso was matig, niet log genoeg en zuur. Daar kon je dan de hele dag een nasmaak van houden.Omdat wij in Brummen elke keer een ander restaurant bezoeken om zo te ervaren wat je in Brummen allemaal kunt beleven, stond deze koffiezaak bovenaan ons lijstje. Op de vroege morgen een keer samen langs om te kijken en te proeven of ze aan de verwachtingen voldoen.Ik reageerde op het bericht, dat we beslist langskomen en er volgde gelijk een reactie, we zijn van harte welkom. Ach en toen dacht ik, waarom niet. Gelijk maar eens proeven van die lekkere Tiramisu.Het zonnetje schijnt en ik loop een stralende koffiezaak binnen. De eigenaresse heet mij heel vriendelijk welkom en voor ik het weet zit ik aan de koffie met Tiramisu. We komen aan de praat, het gaat over de espresso en hoe nauw het komt kijken bij het maken ervan. Ze laat mij gelijk zien hoe precies je moet omgaan met het espresso ritueel. En dat komt verdacht veel overeen met de werkwijze van mijn man! De koffiebonen voor koffie en espresso worden er in aparte machines gemalen en de espresso is pas goed als er een speciale bovenlaag op zit met witte puntjes. Ter plaatse wordt er een voor mij gemaakt en ik aanschouw het ritueel. En inderdaad, voor mij ontstaat de ultieme espresso, ik neem een nipje en ja, de smaak is perfect.In Italië drink je staand een espresso voor je gaat werken. En dat willen we in Brummen ook! Daarom is de prijs voor een espresso heel billijk en zou je elke dag kunnen genieten van dit heerlijke zwarte goud. De mensen die het al ontdekt hebben zijn soms ook zo vriendelijk om een uitgestelde koffie te betalen. Mocht je daarvan gebruik willen maken, dan ben je er van harte welkom. Natuurlijk kun je ook een cappuccino nuttigen (in Italië doe je dat niet na elven). En verder is er warme chocolademelk wit of bruin met echte Italiaanse cacao. De melkproducten zijn biologisch en streekgebonden. Liefhebbers van thee kan ik verzekeren dat de verse munt thee een speciale verrassing zal zijn!In Italië is de stelling dat iedereen dit gelukzalige moment moet kunnen beleven en de eigenaars van Koffie&Tijd gunnen het u ook. Een echte aanrader, ik hoop dat u snel uw geluksmomentje gaat proeven!
Pagina's (1): 1