Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

2017 2016 2015 2003
Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
De brocante of ‘Waarom het geen goed idee is om een servies in een Hema verhuisdoos te vervoeren’.Uitspraak:[bro'kɑntə] antiekspul om je woning mee in te richtenHet leek een ieder een goed idee om wat geld te genereren voor de koorkas. En omdat vrouwen nu eenmaal verzamelaars zijn, was de brocante markt op zondag 24 september bij de Vroolijke Frans een hele goede optie.Ver te voren werd het spul al ingezameld en mocht gestald worden in de garage bij een van de koorleden.Op een regenachtige avond kwamen de deelneemsters van het brocante project bij elkaar. De verzamelde antieke spullen werden gesorteerd en geprijsd. Stuk voor stuk. Het leek ook een goed idee om enkele waren op Marktplaats te gaan zetten. Daarom kreeg een lid 3 volle dozen mee met o.a. een prachtig servies. Bij doos 1 werd de straat net gehaald en zakte het servies midden op straat door de bodem. Oeps. Wuivend in de mist gebaarden we automobilisten om wat voorzichtig te passeren en de scherven werden opgeraapt (die brengen immers geluk).De voorbereiding was gestart en op zondagochtend konden we rekenen op extra handen van enkele koorleden. Er werd voor koffie gezorgd en de kraam werd ingericht.Een als Sarah optredend koorlid trok de schorten tevoorschijn, zodat het echt brocante werd en de verkoop kon beginnen. Het begon als een mistige dag en de opbrengst werd mooi, de prijs van de kraamhuur was iets minder. Maar het was een leuke dag.Natuurlijk werd het servies weer ingepakt (ditmaal in een echte verhuisdoos) en staat nog steeds op Marktplaats te koop. Net zoals enkele andere spullen. Geduld is nu een schone zaak en de verkoop vindt nog steeds plaats.Dit leverde al enkele leuke kopers op met bijzondere verhalen. Een mevrouw uit Leiden bood een leuk bedrag voor 6 eierdopjes. Daarvoor kwam zij speciaal naar het Oosten om ze op te halen. Haar servies, dat zij van haar moeder had gekregen was daarmee bijna compleet, alleen de theepot mist nu nog.En 2 prachtige kopjes met roodborstjes vonden hun thuis in Doesburg, waar een mevrouw samen met haar zus nu zit te genieten van een heerlijk kopje thee uit een kopje met bijzondere herinneringen. Een meneer uit Tilburg kocht de grote pop met de prachtige hoed. Daarmee maakte hij zijn geliefde uit Thailand bijzonder blij en gaf hij haar de pop waar zij zolang naar gezocht had.Er wordt nog steeds verkocht en er zullen nog leuke verhalen volgen. En….. er worden al plannen gesmeed om volgend jaar weer een kraampje te maken. De spullen die er dan nog zijn gaan dan weer op de kraam. Wilt u ook eens snuffelen in onze online kraam https://link.marktplaats.nl/m1218226483 en klik ook op overige advertenties van deze adverteerder. Misschien doet u wel een leuk bod om ons koor te steunen.
De verse blaadjes van de onderste takken van ons appelboompje waren deze zomer voor een kleine ree en haar nakomeling een lekkernij. Ook de zachte rozenblaadjes en ander jong blad was steeds van de steeltjes af. Teruggekomen van een paar weken weg vonden we achter in de tuin een rustplek (plat gelegen planten achter struiken, onder een boom). Was dat voor deze twee? Een andere keer bracht ik afval naar de composthoop en ja hoor, een bruine schicht met kleine hoorntjes en een kleinere lichtgekleurde vlek schoten vanuit een ooghoek weg. Op weg naar de Harderwijkerweg vanaf de Stuartlaan ontdekte ik ze ook: daar liepen ze, en hupten over het asfalt, en ik verbaasde me over de lichtheid van hun bestaan.
De afgelopen twee dagen ben ik er weer eens achter gekomen hoe mooi onze streek is!Park Rozendaal in VelpUitzicht vanaf de uitkijktoren op de EmmapyramideUitzicht vanaf de PosbankEen galloway nabij de Carolinahoeve in DierenOp vrijdag ging ik naar een bijeenkomst op de hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Het was mooi weer dus ik ging op de fiets. Op de heenweg koos ik voor de kortste route, maar op de terugweg maakte ik er een leuk fietstochtje van. Via Rozendaal en de Emmapyramide naar de Posbank en via de Carolinahoeve en Dieren terug naar Leuvenheim. Dan kom je heel veel mooie natuur tegen, en prachtige uitzichten.Schweer bey der Beckehof in DierenEen 'rozenhuisje' in Oud-DierenDe Wildbaan in LeuvenheimVanochtend begon voor mij met 1,5 uur hardlopen in het bos tussen Laag-Soeren en Loenen. We waren nog maar net vertrokken toen we een jonge ree zagen, die heel dichtbij bleef staan. We keken het dier recht in de ogen. Een mooie belevenis. Verder een route richting de Zilvense Heide. Daar liepen we bijvoorbeeld over de overblijfselen van de oudste golfbaan van Nederland. Een leuk weetje!Net terug van het hardlopen in de bossenVanavond was ik bij het TheaterLokaal in Brummen! Op het volle Marktplein stonden vier pipo-wagens waarin met rondes van 30 minuten een leuk programma werd aangeboden. Ik was er naartoe gegaan voor de lezing van Leontine van Geffen, monumentenfotografe. Met een aantal prachtige foto’s van drie monumenten in onze gemeente liet ze de breedte van haar werk zien. Van foto’s veraf, tot details op de muren aan de binnen- en buitenkant. Toen ik daarna terugfietste over de Arnhemsestraat keek ik eens goed om me heen. Ik fiets er natuurlijk veel vaker, maar na de lezing keek ik toch veel bewuster. Wat staan er toch veel mooie oude panden in onze omgeving!Een druk Marktplein tijdens het theaterdiner / theaterlokaal bij het Pinksterfestival in Brummen.Laten we zowel de natuur als de cultuurhistorie in onze omgeving koesteren, dan kunnen we er nog lang van genieten!
Ja, ook mijn moeder is oud, heel oud. 93 Jaar maar geestelijk nog heel goed bij. Lichamelijk slecht. Ze woonde tot voor kort nog "op zich zelf" tegen een verzorgingshuis aan. Daar is nu verandering ingekomen. Ze is een paar weken geleden gevallen en daardoor niet meer in staat voor zich zelf te zorgen. Voor haar en ook voor ons dochters, was het dan ook een opluchting dat ze naar het Grote Huis kon, alwaar ze volledige verzorging krijgt. Daar gaat het om. Volledige verzorging.Gisteren trof ik haar aan, bijna in tranen. Ze waren haar vergeten ontbijt te brengen (is al 6 keer gebeurd) Daarna is ze naar het toilet geholpen en hebben ze haar daar vervolgens 1 uur laten zitten voordat er iemand terugkwam. Toen ze op haar alarmbel drukte om 's middags naar het toilet te gaan, duurde het 25 minuten voordat daar op gereageerd werd. Ik zat erbij en heb de tijd genoteerd.Vreselijk om dit mee te maken en je te realiseren dat je op zo'n respectabele leeftijd zo respectloos wordt behandeld. Ik was boos, heel boos. Ik heb geprobeerd de klachtenfunctionaris te bellen maar die was op vakantie, carnaval vakantie!!! Ik moest het even kwijt, een buurtverhaal is het niet echt. Mijn moeder woont ook niet in deze gemeente. Het is slechts een verhaal van iemand die een moeder heeft die op het einde van haar leven haar dagen slijt met wachten op de verzorging, wachten op haar eten en wachten op haar dood. :"Laat ie me maar komen halen" zegt ze regelmatig. Tja mam, zo makkelijk gaat dat niet. Eerst nog carnaval vieren, daarna de verkiezingen en dan mag je pas bellen om naar het toilet te gaan.
Het Geheugensteunpunt en het Dag Activiteiten Centrum in het Tjark Riks Centrum hebben de samenwerking opgezocht en een mooie activiteit verzorgd voor hun bezoekers.Op donderdag 5 januari kwamen deze twee groepen bezoekers bij elkaar om gezamenlijk te kunnen genieten van drie midwinterhoornblazers. De drie leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg kropen in hun rol als gastspreker en vertelden vol passie over hun hobby. Traditie, geschiedenis en anekdotes, het kwam allemaal voorbij. Ook kregen de bezoekers van het Geheugensteunpunt en het DAC uitleg over hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt. Met natuurlijk het allerbelangrijkste aspect; het luisteren naar de prachtige warme klanken die ten gehore werden gebracht. Tot slot mochten de bezoekers ook zelf nog proberen om op de midwinterhoorn te blazen. Eén bezoeker wist iedereen te verrassen door een krachtige heldere toon ten gehore te brengen.De blazers, Frans Gerbrands, Willem Vaupell en Evert Jurriens hebben de bezoekers een fijne ochtend bezorgd, vol traditie, humor en nostalgie. Voor hen is het belangrijk om de traditie van de Midwinterhoorn levend te houden.De bezoekers en organisatie van Het Geheugensteunpunt en het Dag Activiteiten Centrum kunnen terugkijken op een waardevolle en geslaagde ochtend.
Pagina's (1): 1