Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtverhaal:

Mijn moeder van 93 jaar (2017)

Ellen Schouten
Gepubliceerd op 27 februari 2017

Ja, ook mijn moeder is oud, heel oud. 93 Jaar maar geestelijk nog heel goed bij. Lichamelijk slecht. Ze woonde tot voor kort nog "op zich zelf" tegen een verzorgingshuis aan. Daar is nu verandering ingekomen. Ze is een paar weken geleden gevallen en daardoor niet meer in staat voor zich zelf te zorgen. Voor haar en ook voor ons dochters, was het dan ook een opluchting dat ze naar het Grote Huis kon, alwaar ze volledige verzorging krijgt. Daar gaat het om. Volledige verzorging.

Gisteren trof ik haar aan, bijna in tranen. Ze waren haar vergeten ontbijt te brengen (is al 6 keer gebeurd) Daarna is ze naar het toilet geholpen en hebben ze haar daar vervolgens 1 uur laten zitten voordat er iemand terugkwam. Toen ze op haar alarmbel drukte om 's middags naar het toilet te gaan, duurde het 25 minuten voordat daar op gereageerd werd. Ik zat erbij en heb de tijd genoteerd.

Vreselijk om dit mee te maken en je te realiseren dat je op zo'n respectabele leeftijd zo respectloos wordt behandeld. Ik was boos, heel boos. Ik heb geprobeerd de klachtenfunctionaris te bellen maar die was op vakantie, carnaval vakantie!!! 

Ik moest het even kwijt, een buurtverhaal is het niet echt. Mijn moeder woont ook niet in deze gemeente. Het is slechts een verhaal van iemand die een moeder heeft die op het einde van haar leven haar dagen slijt met wachten op de verzorging, wachten op haar eten en wachten op haar dood. :"Laat ie me maar komen halen" zegt ze regelmatig. Tja mam, zo makkelijk gaat dat niet. Eerst nog carnaval vieren, daarna de verkiezingen en dan mag je pas bellen om naar het toilet te gaan.


Reacties

Chris 4 maart 2017
Hoi Ellen, wat een aandoenlijk verhaal. In veel gevallen ligt dit niet aan de medewerkers. Zij zetten zich vaak met veel passie in voor de cliënten. De werkdruk in de ouderenzorg bij verzorg/verpleegtehuizen is echter veel te hoog. Er zijn te weinig handen en er is te weinig geld om meer personeel aan te nemen. Dat is ook in onze gemeente zo, want ik ken de verhalen. Hopelijk komt er snel verandering in!!!


Bekijk alle verhalen in je buurt »