Menu

Buurtverhaal:

Een Vroolijke Brocante en een ondernemend koor (2017)

Ingrid Nicolaes
Gepubliceerd op 14 november 2017

     


De brocante of ‘Waarom het geen goed idee is om een servies in een Hema verhuisdoos te vervoeren’.

Uitspraak:[bro'kɑntə] 

antiekspul om je woning mee in te richten

Het leek een ieder een goed idee om wat geld te genereren voor de koorkas. En omdat vrouwen nu eenmaal verzamelaars zijn, was de brocante markt op zondag 24 september bij de Vroolijke Frans een hele goede optie.

Ver te voren werd het spul al ingezameld en mocht gestald worden in de garage bij een van de koorleden.

Op een regenachtige avond kwamen de deelneemsters van het brocante project bij elkaar. De verzamelde antieke spullen werden gesorteerd en geprijsd. 

Stuk voor stuk. 

Het leek ook een goed idee om enkele waren op Marktplaats te gaan zetten. Daarom kreeg een lid 3 volle dozen mee met o.a. een prachtig servies. Bij doos 1 werd de straat net gehaald en zakte het servies midden op straat door de bodem. Oeps. 

Wuivend in de mist gebaarden we automobilisten om wat voorzichtig te passeren en de scherven werden opgeraapt (die brengen immers geluk).

De voorbereiding was gestart en op zondagochtend konden we rekenen op extra handen van enkele koorleden. Er werd voor koffie gezorgd en de kraam werd ingericht.

Een als Sarah optredend koorlid trok de schorten tevoorschijn, zodat het echt brocante werd en de verkoop kon beginnen. Het begon als een mistige dag en de opbrengst werd mooi, de prijs van de kraamhuur was iets minder. Maar het was een leuke dag.

Natuurlijk werd het servies weer ingepakt (ditmaal in een echte verhuisdoos) en staat nog steeds op Marktplaats te koop. Net zoals enkele andere spullen. Geduld is nu een schone zaak en de verkoop vindt nog steeds plaats.

Dit leverde al enkele leuke kopers op met bijzondere verhalen. 

Een mevrouw uit Leiden bood een leuk bedrag voor 6 eierdopjes. Daarvoor kwam zij speciaal naar het Oosten om ze op te halen. Haar servies, dat zij van haar moeder had gekregen was daarmee bijna compleet, alleen de theepot mist nu nog.

En 2 prachtige kopjes met roodborstjes vonden hun thuis in Doesburg, waar een mevrouw samen met haar zus nu zit te genieten van een heerlijk kopje thee uit een kopje met bijzondere herinneringen. 

Een meneer uit Tilburg kocht de grote pop met de prachtige hoed. Daarmee maakte hij zijn geliefde uit Thailand bijzonder blij en gaf hij haar de pop waar zij zolang naar gezocht had.

Er wordt nog steeds verkocht en er zullen nog leuke verhalen volgen. En….. er worden al plannen gesmeed om volgend jaar weer een kraampje te maken. De spullen die er dan nog zijn gaan dan weer op de kraam. 

Wilt u ook eens snuffelen in onze online kraam https://link.marktplaats.nl/m1218226483 en klik ook op overige advertenties van deze adverteerder. Misschien doet u wel een leuk bod om ons koor te steunen.

ReactiesBekijk alle verhalen in je buurt »