Menu

Buurtverhaal:

Een mooie omgeving om trots op te zijn! (2017)

Chris Frencken
Gepubliceerd op 4 juni 2017

De afgelopen twee dagen ben ik er weer eens achter gekomen hoe mooi onze streek is!


Park Rozendaal in Velp


Uitzicht vanaf de uitkijktoren op de Emmapyramide


Uitzicht vanaf de Posbank


Een galloway nabij de Carolinahoeve in Dieren

Op vrijdag ging ik naar een bijeenkomst op de hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Het was mooi weer dus ik ging op de fiets. Op de heenweg koos ik voor de kortste route, maar op de terugweg maakte ik er een leuk fietstochtje van. Via Rozendaal en de Emmapyramide naar de Posbank en via de Carolinahoeve en Dieren terug naar Leuvenheim. Dan kom je heel veel mooie natuur tegen, en prachtige uitzichten.


Schweer bey der Beckehof in Dieren


Een 'rozenhuisje' in Oud-Dieren


De Wildbaan in Leuvenheim

Vanochtend begon voor mij met 1,5 uur hardlopen in het bos tussen Laag-Soeren en Loenen. We waren nog maar net vertrokken toen we een jonge ree zagen, die heel dichtbij bleef staan. We keken het dier recht in de ogen. Een mooie belevenis. Verder een route richting de Zilvense Heide. Daar liepen we bijvoorbeeld over de overblijfselen van de oudste golfbaan van Nederland. Een leuk weetje!


Net terug van het hardlopen in de bossen

Vanavond was ik bij het TheaterLokaal in Brummen! Op het volle Marktplein stonden vier pipo-wagens waarin met rondes van 30 minuten een leuk programma werd aangeboden. Ik was er naartoe gegaan voor de lezing van Leontine van Geffen, monumentenfotografe. Met een aantal prachtige foto’s van drie monumenten in onze gemeente liet ze de breedte van haar werk zien. Van foto’s veraf, tot details op de muren aan de binnen- en buitenkant. Toen ik daarna terugfietste over de Arnhemsestraat keek ik eens goed om me heen. Ik fiets er natuurlijk veel vaker, maar na de lezing keek ik toch veel bewuster. Wat staan er toch veel mooie oude panden in onze omgeving!


Een druk Marktplein tijdens het theaterdiner / theaterlokaal bij het Pinksterfestival in Brummen.

Laten we zowel de natuur als de cultuurhistorie in onze omgeving koesteren, dan kunnen we er nog lang van genieten!

Reacties

Lizette 11 juni 2017
Je had gelijk het is een mooie streek en dit zijn hele mooie foto's... benieuwd naar de vlgd sessie.. ;)


Bekijk alle verhalen in je buurt »