Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

We gaan van start!De voorbereidingen hadden flink wat voeten in de aarde, maar het kunstproject voor het viaduct bij de N348 gaat in uitvoering. Afgelopen maanden werd er gepresenteerd aan de buurt, afgestemd met provincie en gemeente en werd er een succesvolle crowdfunding-campagne gehouden. Nu is het zover: komende week gaat het écht beginnen. De inzet is om de schuine, nu nog grauwe wanden te veranderen in een kleurrijk pareltje. Een waardige poort van Brummen voor inwoners en bezoekers!

Aanstaande maandag beginnen de werkzaamheden met het schoonspuiten. Vanaf donderdag 5 september gaan de voorbereidende lagen erop. Dit zijn lagen voorstrijk en latex die nodig zijn om de kunst goed op aan te brengen. De bedoeling is dat streetart-kunstenares Rosalie de Graaf in de tweede volle week van september aan de slag kan. Later in september wordt ook een gedicht van dorpsdichter EVA aangebracht en gaat schooljeugd het viaduct op een creatieve manier verder opfleuren. Ten slotte wordt er een coating aangebracht om schade bij bekladding te voorkomen. De planning is onder voorbehoud, maar de insteek is om het project in oktober af te ronden.

Hulp is welkom!
Wil jij ook een handje meehelpen met het aanbrengen van de voorbereidende lagen of het gedicht? Meld je dan bij Christel Dekker van de Dorpsraad Brummen. Zij is bereikbaar via of op telefoonnummer 06-30254677. De werkgroep Viaduct van de Dorpsraad Brummen zorgt voor materiaal en begeleiding.

Verkeersmaatregelen
De werkgroep en de gemeente hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom worden er ter hoogte van het viaduct maatregelen getroffen. Om voldoende werkruimte te hebben tijdens de werkdagen wordt de doorgang voor verkeer versmald. De Cortenoeverseweg blijft vanuit beide richtingen overigens voor alle weggebruikers bereikbaar.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.