Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Leuvenheim feest mee met Zomer in Gelderland!Het was afgelopen donderdag iets na 17.00 uur toen ik kwam aanfietsen bij het schoolplein van OBS De Rietgors in Leuvenheim. Even op de rem, want een grote vrachtwagen van Omroep Gelderland parkeerde achteruit in. Het was zover: Leuvenheim zou vandaag eens flink op de kaart worden gezet. Het dorp deed voor het eerst mee aan Zomer in Gelderland!

Geslaagde voorbereidingen
De weken voorafgaand gingen niet onopgemerkt voorbij. Er was een enthousiast team samengesteld en er waren de nodige voorbereidingen getroffen. Vanochtend om 09.00 uur kreeg het team de opdracht van de dag: Keizer Karel van Gelre moest tijdens de uitzending worden uitgebeeld bij De Wildbaan. En ook moesten er in het publiek Gelderse vlaggetjes en hoedjes te zien zijn. Dus begon het timmeren, zagen, verven, naaien en plakken. Het team kreeg daarbij flink wat hulp vanuit het dorp. Alles was goed te volgen op de radio en via Facebook. En natuurlijk ging het lukken!

Regen mocht pret niet drukken
Met een lekker bakje kibbeling in de hand en een leuk gesprek met een bezoekster uit Laag-Soeren verder, ging ik maar eens kijken bij de opnameplek. Toen om 18.00 uur het publiek geteld moest worden leek het weer even een flinke spelbreker. Wat kwam de regen met bakken uit de hemel vallen!! Maar weglopen zat er niet in, lekker blijven staan. Het team jutte het publiek nog even op: de stemming zat er goed in. De uitzending ging vrolijk van start. Ons dorp telt nog geen 700 inwoners, en tijdens de uitzending stonden er maar liefst 662 mensen in het publiek! Die centen voor een nieuwe keuken in het Buurthuis - het goede doel van vandaag - waren dus binnen. In de parade presenteerde Leuvenheim zich. Wat een vrolijke boel: van line-dancers tot gymnasten en van de schooltuin-kids tot accordeonspelers. Leuvenheim liet zich van haar beste kant zien!

Weegschaal: een beetje geluk!
Spannend was het weegschaal-spel waarbij de meter zo dicht mogelijk onder de 1000 kg moest blijven. Natuurlijk was er al een beetje voorgewogen, maar het was wel héél nipt dat de wijzer aan de goede kant stond. Ook werd er een bijzonder en indrukwekkend verhaal verteld over de evacuatie in de uiterwaarden tijdens het hoogwater van 1995. Het toonde hoe de dorpsbewoners elkaar helpen, ook als het even tegenzit. Een jonge schoolband zong als afsluiting het Zomer in Gelderland-lied.

Gezelligheid!
Al bij al bracht Zomer in Gelderland een mooie 800 euro op, en een 4e plek van de jury op dat moment. Maar bovenal bracht het mensen bij elkaar en was het heel erg gezellig. Zeker ook na afloop in en rondom de grote tent. Ik sprong weer op de fiets richting Brummen en genoot nog even na. Meer lezen of de uitzending terugkijken kan vanuit de website van Omroep Gelderland.

Groeten van een trotse buurtverbinder!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.