Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

MaaibeleidIk zit me momenteel mateloos te ergeren. Ik moet moeite doen om niet een hartgrondig een vloek te laten.

Te ergeren aan het maaibeleid. Zondag had ik in cortenoever op de dijk nog mooi foto's gemaakt van oa de Knikkende distels met allerlei insecten erbij. Vandaag was het om te janken. Alle dijken en bermen zijn weer tot op de bodem gemaaid. Vlinders, hommels op zoek naar voedsel, wat weer vernietigd is. Of de Puttertjes die verzot zijn op de distels. Jammer dan, ook weg. gefaseerd maaien wat de Vlinderstichting voorstelde? Nooit van gehoord. De boeren de schuld geven van de tekort aan insecten. Mensen aansporen om groene tuintjes te maken en zaad voor bloemen laten kopen. Er is er maar één die voor mij verantwoordelijk is voor het gebrek aan insecten en dat is onze overheid. BEDANKT VOOR DIT BELEID.

Mijn voorstel is om deze bloemen te laten groeien tot het bloeiseizoen afgelopen is zodat ons insectenbestand na verloop van jaren weer op peil gebracht kan worden