Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkanaal.nl

Inloggen of inschrijven

Geluk zit in een kopje koffie (2018)Een gelukzalig koffiemomentje in Brummen


Vandaag ben ik lekker vrij en kan doen en laten wat ik wil. Wat houdt me tegen? De gure oostenwind en de buitentemperatuur van -6 graden. Nee,daar stuur je nog je hond niet doorheen heb ik gelezen, tenzij je zijn pootjes lekker insmeert met vaseline. 

Gelukkig hebben we internet en social media. Kijk daar komt een berichtje voorbij op Facebook. Bij Koffie&Tijd hebben ze vandaag zelfgemaakte Tiramisu!

Mijn partner is altijd heel precies in het drinken van zijn espresso.Voordat hij naar zijn werk vertrekt warmen we de koffiemachine op,het kopje wordt ook opgewarmd en dan gebeurt het.

De maling van de bonen luistert nauw, de druk in de  machine loopt op en…….het prachtige zwarte goud stroomt in een piep klein espresso kopje. Als de druk precies goed is, weten we dat dit het ultieme ochtendbegin zal zijn.

Het klinkt raar, maar een kop koffie of espresso heeft alle aandacht nodig. Eens sleepte hij me mee naar zijn favoriete koffie adres in Portugal, daar waar ook de lekkerste tiramisu op aarde wordt genuttigd.

In Nederland zijn we in diverse restaurants geweest die beweerden de beste espresso te maken. Mijn man daagde ze uit en meestal verliet hij teleurgesteld de zaak, de espresso was matig, niet log genoeg en zuur. Daar kon je dan de hele dag een nasmaak van houden.

Omdat wij in Brummen elke keer een ander restaurant bezoeken om zo te ervaren wat je in Brummen allemaal kunt beleven, stond deze koffiezaak bovenaan ons lijstje. Op de vroege morgen een keer samen langs om te kijken en te proeven of ze aan de verwachtingen voldoen.

Ik reageerde op het bericht, dat we beslist langskomen en er volgde gelijk een reactie, we zijn van harte welkom. Ach en toen dacht ik, waarom niet. Gelijk maar eens proeven van die lekkere Tiramisu.

Het zonnetje schijnt en ik loop een stralende koffiezaak binnen.  De eigenaresse heet mij heel vriendelijk welkom en voor ik het weet zit ik aan de koffie met Tiramisu. 

We komen aan de praat, het gaat over de espresso en hoe nauw het komt kijken bij het maken ervan.  Ze laat mij gelijk zien hoe precies je moet omgaan met het espresso ritueel. En dat komt verdacht veel overeen met de werkwijze van mijn man! De koffiebonen voor koffie en espresso worden er in aparte machines gemalen en de espresso is pas goed als er een speciale bovenlaag op zit met witte puntjes. Ter plaatse wordt er een voor mij gemaakt en ik aanschouw het ritueel. En inderdaad, voor mij ontstaat de ultieme espresso, ik neem een nipje en ja, de smaak is perfect.


In Italië drink je staand een espresso voor je gaat werken.  En dat willen we in Brummen ook! Daarom is de prijs voor een espresso heel billijk en zou je elke dag kunnen genieten van dit heerlijke zwarte goud. De mensen die het al ontdekt hebben zijn soms ook zo vriendelijk om een uitgestelde koffie te betalen. Mocht je daarvan gebruik willen maken, dan ben je er van harte welkom. 

Natuurlijk kun je ook een cappuccino nuttigen (in Italië doe je dat niet na elven). En verder is er warme chocolademelk wit of bruin met echte Italiaanse cacao. De melkproducten zijn biologisch en streekgebonden. Liefhebbers van thee kan ik verzekeren dat de verse munt thee een speciale verrassing zal zijn!

In Italië is de stelling dat iedereen dit gelukzalige moment moet kunnen beleven en de eigenaars van Koffie&Tijd gunnen het u ook. 


Een echte aanrader, ik hoop dat u snel uw geluksmomentje gaat proeven!Deel dit bericht!

Reacties

Chris Frencken
1 maart 2018

Wat een leuk verhaal Ingrid! Dat idee om Brummen en gemeenschap te leren kennen door restaurantjes af te gaan klinkt erg goed!!

Ingrid Nicolaes
4 maart 2018

Hallo Chris, dat is ook een aanrader voor jullie als nieuwe inwoners van Brummen en je proeft gelijk de sfeer! Leuke ondernemers hoor in Brummen, ze zijn erg creatief voor hun klanten en gasten. Gewoon doen!

Ellen Schouten
13 maart 2018

Heerlijk om te lezen. "Aandacht" is het woord. Met "aandacht" wordt de koffie beter, het restaurant leuker. Leuk hoor. Ik zal er ook eens langs gaan voor een cappuccino (na elven, toch?)