Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

Petitie vliegroutes over de Veluwe

Chris Frencken, (Leuvenheim)
6 september 2017

Een aantal dorpen op de Veluwe voelen zich overvallen door de overheid die in recordtempo wil beslissen over de toekomstige vliegroutes van en naar Lelystad. Vooral de vlieghoogte van 1800 meter is onbespreekbaar voor de dorpen. De dorpen vragen serieus genomen te worden in de besluitvorming over de vliegroutes.

Een kerngroep - bestaande uit vertegenwoordigers van een aantal Dorpsbelangenorganisaties – roept inwoners op om een petitie te tekenen (zie hieronder). Je kunt de petitie tekenen tot 12 september via deze website.

Dit bericht is op deze website gedeeld op verzoek van het Leuvenheims Belang.


-----------------------------

Beste inwoner of vakantieganger van de Veluwe,

WILT U VAN UW RUST BLIJVEN GENIETEN OP DE VELUWE??   

TEKEN DAN DE PETITIE:

https://petities.nl/petitions/red-de-veluwe-aanvliegroute-naar-lelystad-kan-hoger-moet-hoger?locale=nl


Dit zijn de types vliegtuigen die we hier laag over onze hoofden heen gaan krijgen. Het zijn beslist géén kleine vliegtuigjes die maar 40 decibel geluid produceren. Dit zijn een Boeing 737 en een Airbus A320, die 189 passagiers kunnen vervoeren en veel herrie maken.

Teken de petitie en voorkom:
dat er in de toekomst minstens 40 grote passagiers-vliegtuigen van easyJet, RyanAir, TUI, Corendon en Transavia per dag zeer laag (op 1,8 km), van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat over uw huis, vakantieadres of -woning gaan vliegen. Ze veroorzaken geluidsoverlast, veel CO?-uitstoot en fijnstof.

Hoezo?
Vliegveld Lelystad wordt uitgebreid (2e Schiphol in de polder). Bijna al het vertrekkende vliegverkeer gaat zeer laag over de Veluwe vliegen, recht over Wapenveld, Heerde, Epe, Oene, Emst, Vaassen en verder naar Dieren of volgt de route over Hoog Soeren, Hoenderloo tot Ede .

Meer weten?
Wilt u meer weten? Zie onze Facebook pagina 'Red de Veluwe'                                                           

Reacties

Ingrid 7 september 2017
Dagelijks vliegen de boeing 737's al over Brummen. Om 21.30 en 21.45 uur zelfs zeer laag. Ik heb een app die een keer 1600 meter hoogte heeft gemeten. 's Nachts om ca. 03.00 uur komt er nog zo'n vliegtuig laag over. Ik ben erachter gekomen omdat ik steeds rond dit tijdstip wakker werd van een zeer zwaar en vermoeiend geluid. Ik weet nu wat het is en er is maar 1 oplossing in de toekomst: Oordopjes (of liever niet).
Bekijk meer nieuws in de buurt »