Kruiskerk luidt de klimaatklok

Details

Zondag 21 maart 2021 van 11:00 tot 11:20 uur
Afgelopen
Kruiskerk In Eerbeek
Dr. Gunningstraat, Eerbeek, Nederland

Afgelopen zondag vond er een landelijke actie georganiseerd door de Groene Kerken plaats. Er is door de Kruiskerk niet aan deelgenomen, omdat men het - zo vlak voor de verkiezingen - geen geschikt tijdstip vond.

Toch worden de zorgen rondom ons klimaat wel degelijk gedeeld. Niet vanuit een partijpolitiek, maar persoonlijk en vanuit het geloof. Misschien is deze kleine actie een steun in de rug voor een groene kabinetsformatie.

Zondagmorgen 21 maart om 10:00 wordt in de Kruiskerk in Eerbeek een kerkdienst gehouden met als thema ‘heel de schepping’ .

Na afloop van de dienst (ongeveer 11:00) zal de kerkklok luiden.

De zorgen om ons klimaat, duurzaamheid en eerlijke verdeling willen we ook delen met alle inwoners van Eerbeek!

Met het luiden van de klok willen we de mensen in Eerbeek graag laten weten dat we als Groene Kerk ons steentje willen bijdragen aan duurzaamheid. Zo hebben we de stookkosten van de kerk afgelopen periode meer dan gehalveerd hebben. We hebben 47  zonnepanelen, superslimme verwarmingsketel en we verwarmen de kerk alleen als het strikt noodzakelijk is.

We doen wat in ons vermogen ligt. Als Groene Kerk blijven we nagaan wat we nog meer kunnen doen.

We luiden de klok, omdat we de mensen in Eerbeek willen vragen datgene te doen wat in het vermogen ligt om bij te dragen aan het herstel van ons milieu.

De klok luidt ook, omdat we vinden dat klimaatregelen voor iedereen haalbaar moeten zijn.

Ons klimaat is niet alleen de zorg van nu, maar zeker de zorg voor de toekomst.

De klok luidt en de klepel slaat voor land dat lijdt onder droogte en natuurrampen, voor mensen die wereldwijd moeite hebben om hun hoofd (letterlijk) boven water te houden en voor dieren en planten die moeite hebben om te overleven.

Zondagmorgen 21 maart 2021 luidt de kerkklok op een ongewoon tijdstip.

Je hoort de klok dan luiden en weet ook waar de klepel hangt.

Dorp
Broek, Brummen, Hall, Leuvenheim, Oeken, Eerbeek, Empe, Tonden

Over de organisator

Kruiskerk Protestantse Gemeente Eerbeek - PKN
De Kruiskerk Eerbeek werkt aan ‘lichter kerk zijn’ met meer aandacht voor de kern van het kerk-zijn. Vanuit deze essentie durven wij uit te waaieren............. Lees meer