Film Freedom Writers Kruiskerk Eerbeek

Details

Vrijdag 12 april 2024 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Kruiskerk In Eerbeek
Dr. Gunningstraat 27, Eerbeek, Nederland

Freedom Writers in Filmcafé Kruiskerk
In het Filmcafé van de Kruiskerk in Eerbeek wordt op vrijdag 12 april de film “Freedom Writers” vertoond. Het waargebeurde verhaal speelt zich af in Los Angeles in de jaren negentig van de vorige eeuw. Erin Gruwell, blank en uit een relatief rijke familie, is een beginnend lerares op een zwarte school. Ze krijgt een van de slechtst presterende klassen met kansarme jongeren van verschillende etnische afkomst. Vanuit de schoolleiding wordt zij geadviseerd om geen al te hoge verwachtingen van haar leerlingen te hebben. Zowel de school als de mensen in haar omgeving zijn van mening dat het om domme en ongeïnteresseerde jongeren gaat. Erin is idealistisch en vastbesloten om haar leerlingen te laten slagen. Ze begint een nieuw project – waarin Miep Gies een rol speelt- waarbij ze hen respect, tolerantie en waarden bij wil brengen. Maar gaat dat haar lukken?

De film start om 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is € 5 per persoon. Adres dr. Gunningstraat 27, Eerbeek.

Dorp
Broek, Brummen, Hall, Leuvenheim, Oeken, Eerbeek, Empe, Tonden

Over de organisator

Activiteitencommissie Kruiskerk
De Activiteitencommissie Kruiskerk organiseert diverse activiteiten voor jong en oud, voor iedereen die interesse heeft in de geboden activiteiten zoals een film, een lezing, etc.... Lees meer